Wat is een persoonlijke lening?

 

Naast het doorlopend krediet en de minilening is de persoonlijke lening een zeer gewilde vorm van geld lenen. Als je niet precies weet wat een persoonlijke lening inhoudt zullen we dat hier toelichten.

Een persoonlijke lening is, anders dan een doorlopend krediet, een lening die helemaal is afgestemd op jou en je behoeften.

Een persoonlijke lening is daarom ook ontzettend handig als je exact van tevoren weet hoeveel geld je nodig gaat hebben. Op deze manier kun je precies laten vastleggen hoeveel je maandlasten bedragen en hoeveel tijd je hebt om de lening af te lossen.

Naast het feit dat je het te lenen geldbedrag en de looptijd vastzet, blijft ook de rente voor de complete looptijd van de lening hetzelfde, ongeacht wat de rente in de lopende periode doet. Dit kan dus gunstig uitpakken, maar het kan ook zijn dat de rente tijdens de looptijd omlaag gaat.

Als je dus een vast geldbedrag nodig hebt, bijvoorbeeld voor een opleiding, is een persoonlijke lening de beste optie. Het garandeert zekerheid om je komt nooit voor verrassingen te staan

Previous post:

Next post: