Wat is een minilening?

 

Een leningvorm die de laatste jaren is doorgebroken in Nederland is de minilening. Omdat een minilening zo snel en gemakkelijk is af te sluiten wordt er veelvuldig gebruik gemaakt van deze dienst. Maar wat is een minilening nu precies?

Een minilening is zoals de naam het al zegt een kleine lening. Het te lenen geldbedrag kan oplopen tot een maximum van 750 euro. Dit kan dus erg handig zijn als je even snel wat geld nodig hebt.

Je kunt een minilening erg makkelijk afsluiten en omdat het om zo’n klein geldbedrag gaat wordt er ook niet bij het BKR nagegaan of je eventueel een BKR codering achter je naam hebt staan.

Ondanks dat het gemakkelijk is af te sluiten kleven er ook een aantal nadelen aan de minilening. Zo is de looptijd van de minilening nooit langer dan een maand. En je kunt maar beter zorgen dat je op tijd terugbetaalt, want de boetes voor te laat terugbetalen kunnen al gauw oplopen.

Daarnaast betaal je over de minilening, net zoals bij elke andere lening, rente. Deze is echter vaak een stuk hoger als bij andere leenvormen. In de wet staat dat dit maximaal 16% mag zijn.

Elke aanbieder heeft zo zijn eigen constructie omtrent het betalen van de rente dus het is zaak om daar altijd goed naar te kijken.

Previous post:

Next post: