Wat is een doorlopend krediet?

 

Van de verschillende typen leningen die er bestaan blijkt het doorlopend krediet toch wel het meest populair. Maar waaruit is dit nou precies te verklaren?

Een doorlopend krediet is een lening die je kunt afsluiten als je weet dat je geld nodig gaat hebben, maar vooraf weet je nog niet exact hoeveel dat gaat zijn.

Als je bijvoorbeeld iets gaat verbouwen aan je huis is het moeilijk om al van tevoren te weten hoeveel dat gaat kosten, maar je hebt natuurlijk wel een indicatie.

Met een doorlopend krediet bepaal je namelijk zelf de kredietlimiet van de lening. Dit houdt in dat je tot aan die limiet geld kunt opnemen. Pas wanneer je geld opneemt zul je rente moeten betalen. Dat is dan de rente die op dat moment geldt.

Zoals je kunt lezen is een doorlopend krediet een ontzettend flexibele lening. Dat verklaart ook de populariteit.

Je kunt dus geld opnemen wanneer je maar wilt. Het mooie is dat je het geld dat je gebruikt om je lening af te lossen later ook weer net zo makkelijk kunt opnemen.

Wat veel mensen tegenwoordig doen is een doorlopend krediet afsluiten om een soort financiële buffer te hebben voor eventuele onvoorziene omstandigheden. Dat kan natuurlijk makkelijk met zo’n lening, want zolang je niks opneemt betaal je maandelijks alleen aflossingskosten (meestal zo’n 2% van de kredietlimiet).

Previous post:

Next post: