Waar moet je op letten bij geld lenen

 

Als je geld leent is het van belang om dit niet zomaar blind te doen, maar wel rekening te houden met bepaalde zaken. Wat zijn dan die zaken waar je op moet letten als je geld leent.

Aangezien er op de leningmarkt ontzettend veel aanbieders actief zijn is het van belang om goed op te letten en bepaalde zaken scherp in de gaten te houden, want niet alle aanbieders hebben het beste met je voor.

Sluit je bijvoorbeeld een persoonlijke lening af, dan is het belangrijk om in de gaten te houden of je het aflossen daarvan boetevrij is.

Sowieso is het goed om te controleren of bij de geldlening die je hebt afgesloten de daadwerkelijk te betalen rente ook hetzelfde is als de rente die werd aangeboden in de offerte.

Wees bij geld lenen ook realistisch en zorg dat je zeker weet dat je de maandlasten (aflossing + rente) elke maand kunt blijven betalen, zodat je niet tegen een betalingsachterstand aan loopt.

Soms wordt het door aanbieders verplicht om bij een geldlening ook een verzekering af te sluiten. Denk hierbij aan de overlijdensrisicoverzekering. Let hierbij goed op, want met het afsluiten van zo’n verzekering bij de lening kunnen de maandlasten flink hoger uitpakken. Het los afsluiten van zo’n verzekering is een stuk goedkoper.

Previous post:

Next post: