Verbouwing financieren

 

Om een verbouwing te financieren heb je de keuze uit verschillende opties. Zoals al in een eerder artikel besproken is een doorlopend krediet een uitstekende leenvorm die hierbij past, maar het kan ook anders.

Naast het afsluiten van een doorlopend krediet om een verbouwing te financieren kun je er namelijk ook voor kiezen om een extra hypotheek af te sluiten.

Wat nog gunstiger is, maar dat zal tegenwoordig niet meer zo snel het geval zijn, is dat je nog ruimte over hebt binnen je huidige hypotheek. Als dit het geval is kun je kiezen voor een verhoging binnen inschrijving.

Als je voor het laatste kiest bespaart het je de kosten voor de notaris. Kies je er echter voor om een extra hypotheek af te sluiten om de verbouwing te financieren dan zullen daar wel notariskosten bij komen.

Dit gezegd hebbende kunnen we tot de conclusie komen dat de beste manier om een verbouwing te financieren het verhogen van je huidige hypotheek is. Als hier geen ruimte voor is raden we aan om een lening af te sluiten in plaats van een extra hypotheek te nemen aangezien je daar notaris- en afsluitkosten moet betalen.

Previous post:

Next post: