Steeds meer mensen hebben een betalingsachterstand

 

Uit recent onderzoek is naar voren gekomen dat steeds meer mensen achter lopen met het betalen van de rekeningen. Wat zijn de oorzaken van dit steeds groter wordende probleem?

Onlangs is naar buiten gekomen dat maar liefst 30% van de Nederlandse bevolking problemen heeft met het betalen van rekeningen en daarom een achterstand heeft. Van deze 30% heeft ruim 2 op de 3 ook daadwerkelijk serieuze problemen. Zo worden bijvoorbeeld de kosten voor de woning niet betaald en worden aanmaningen genegeerd.

Mensen worden steeds gemakkelijker met geld lenen. Dit is 1 van de oorzaken van het probleem. Een lening voor een nieuwe televisie, daarnaast een lening voor dit of voor dat en ze zakken steeds verder weg in het drijfzand.

Daarom is het zaak om je financiën goed op orde te houden. Als je al een lening hebt lopen, zorg dan dat je deze eerst aflost voordat je je in een nieuwe lening stort. Zo voorkom je problemen en houd je goed overzicht over je financiële situatie.

Een andere oorzaak van het steeds groter wordende aantal mensen dat achterloopt met betalingen is bijvoorbeeld dat partners een huis kopen met een maximale hypotheek gebaseerd op 2 salarissen. Wanneer er in deze tijden van crisis 1 van de 2 inkomens wegvalt wordt het ineens onmogelijk om de hoge maandlasten nog langer op te hoesten.

Er zijn nog veel meer oorzaken op te noemen waarom mensen financieel in zwaar weer terecht komen, maar het belangrijkste is om op tijd op te merken en ook toe te geven wanneer het echt niet meer gaat. Je kunt namelijk hulp inschakelen.

Op de website zelfjeschuldenregelen.nl kun je allerlei goede informatie vinden over hoe je het moet aanpakken wanneer je in de schulden zit.

Dus mocht het zover komen, wees er dan op tijd bij.

Previous post:

Next post: