Lening afsluiten naast hypotheek

 

Omdat er tegenwoordig niet meer zoveel kan worden geleend voor een hypotheek zoals dat ooit het geval was zijn mensen eerder geneigd om naast de hypotheek een lening af te sluiten om toch maar in dat ene huis te kunnen gaan wonen.

Het mag duidelijk zijn, jaren geleden kon je voor een hypotheek veel meer lenen als dat tegenwoordig het geval is. Dit kan een probleem zijn, want de meeste mensen hebben in hun hoofd een bepaald beeld waaraan hun toekomstige huis moet gaan voldoen.

Dit is ook de reden dat het tegenwoordig veel voorkomt dat mensen een lening afsluiten naast hun hypotheek om het toch maar te kunnen bekostigen.

Als je van plan bent om dit te doen is het van groot belang dat je kijkt of je dit de komende jaren financieel wel vol kunt houden. Kies dus altijd voor een lage rente (klinkt logisch) en bereken je maandlasten voor de komende jaren door.

Het is namelijk onvoorstelbaar hoeveel mensen hierdoor diep in de problemen komen en uiteindelijk zelfs zo diep dat ze hun huis niet meer kunnen betalen en dan is het allemaal verspilde moeite geweest.

Denk hier dus goed over na en bekijk of dit voor jou een verstandige keuze is om te doen.

Previous post:

Next post: