Goede tijd om een huis te kopen

 

Volgens cijfers van het CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek) is het op dit moment een stuk gunstiger om een huis te kopen dan vorig jaar rond deze tijd. Het is dus een goede tijd om een huis te kopen.

Wie het nieuws een beetje heeft gevolgd weet natuurlijk dat de huizenmarkt op zijn gat ligt. Dit betekent dat het een gunstige tijd is om een huis te kopen en een slechte tijd om een huis te verkopen.

Daarbij komt nog dat het dubbel zo gunstig is om nu een huis te kopen aangezien er vanaf 1 januari 2013 een grote verandering gaat plaatsvinden omtrent de hypotheek en met name de hypotheekrenteaftrek.

De cijfers liegen er niet om. Waar je bijvoorbeeld vorig jaar nog voor een huis €220.000,- moest betalen, betaal je nu voor hetzelfde huis met dezelfde maandlasten ‘slechts’ €200.000,-. Dat is nogal een verschil.

Dit geldt dus ook voor mensen die een huis willen verkopen en daarom zitten zoveel mensen ook in de problemen. Wie net voordat de huizenmarkt zo op zijn gat ging een huis had gekocht en het eigen huis wilde verkopen kreeg het natuurlijk moeilijk. Niet veel mensen zullen in tijden van crisis een huis kopen en zo zitten mensen opgezadeld met 2 hypotheken.

Was je al van plan een huis te gaan kopen en heb je het geld? Wacht dan niet te lang, want nu is het een gunstige tijd.

 

Previous post:

Next post: