Ik heb een BKR codering. Kan ik dan nog geld lenen?

 

Het kan zijn dat je in het verleden om de een of andere reden een betalingsachterstand hebt opgelopen tijdens een lopende lening en daardoor een codering bij het BKR hebt opgelopen. Wat zijn nu nog de mogelijkheden om geld te lenen?

Het kan zijn dat je om wat voor reden dan ook een codering achter je naam hebt staan bij het BKR. Dit is nadelig aangezien geldverstrekkers je gegevens zullen opvragen bij het BKR.

Als vervolgens uit die gegevens blijkt dat je een codering hebt zullen de meeste geldverstrekkers niet zo happig zijn om je een lening te verstrekken.

Het is echter zo dat er verschillende niveaus zijn binnen een BKR codering. Als de codering nou niet zo zwaar is zullen er wel geldverstrekkers zijn die je alsnog geld lenen. Dit hangt ook af van de rest van je verleden.

Misschien heb je wel een hele goede reden waarom die BKR codering achter je naam staat. In dat geval zullen de meeste geldverstrekkers niet zo moeilijk doen om je een lening te verstrekken.

Als je ervoor kiest om een minilening af te sluiten zul je in elk geval geen last hebben van een eventuele BKR codering. De verstrekkers van een minilening toetsen namelijk niet bij het BKR. Wel hebben ze een aantal voorwaarden waar je aan moet voldoen om er toch zeker van te zijn dat je je lening op tijd aflost.

Previous post:

Next post: